Hvad kendetegner den perfekte gave?

September 9, 2020 12:00 pm

Published by: Story Team

Hvad kendetegner den perfekte gave?

Gæsteindlæg fra FindEnKæreste.dk.

Det er en kunst at finde den perfekte gave, men når det lykkes, er det altid umagen værd. I dette blogindlæg kigger vi nærmere på, hvad der kendetegner en god gave.

Når man tænker tilbage på de gaver, som man har fået i løbet af sit liv, vil der altid være nogle, der popper hurtigere op i bevidstheden end andre. Typisk vil de gaver, der popper op, være enten rigtig, rigtig gode eller rigtig, rigtig dårlige.

Hos FindEnKaereste.dk har vi sammen summet over, hvad der har kendetegnet de gode gaver, som vi har fået i løbet af livet, og resultaterne fra vores summen finder du herunder.

Den perfekte gave er betænksom

Betænksomme gaver er altid de bedste. Der findes ikke bedre gaver end dem, som man ikke selv anede, man havde brug for. En gave, der vidner om, at gavegiverne har stor indsigt i, hvem man er som menneske, og hvilke behov man har, er simpelthen altid bare et hit!

Konteksten er afgørende

Hvis man får et sæt gryder af sine forældre, er det formentlig en rigtig god gave, hvis man står og mangler gryderne. Omvendt kan et sæt gryder godt være en lidt kedelig gave, hvis afsenderen er ens kæreste, og det skyldes, at vi har forskellige forventninger til vores omgangskreds, når det kommer til gaver.

Fra vores kæreste vil vi gerne have en personlig, romantisk gave, mens vores forældre er mere end velkomne til at give os praktiske gaver, der giver stor glæde i weekenden.

Det er naturligvis sat lidt på spidsen, og mange vil sagtens kunne blive glade for en praktisk gave fra kæresten. En perfekt kærestegave er dog – i vores optik – sværtet til af romantik.

Giver-modtager-forholdet har altså betydning for kvaliteten af en gave, og dette er i vores øjne faktisk ikke det eneste kontekstforhold, der influerer på kvaliteten af en gave. Også anledningen har betydning. En perfekt bryllupsgave er ikke nødvendigvis en perfekt julegave. Derfor skal man altid forsøge at finde en gave, der passer perfekt til den givne anledning!

Undervurdér aldrig en sød, personlig hilsen

Da vi tænkte tilbage på de mest perfekte gaver, som vi nogensinde havde fået, indså vi, at sommetider huskede vi bedre den medfølgende gavehilsen end selve gaven. Vi har nemlig alle oplevet at få søde, personlige hilsener i et gavekort, som virkelig satte tanker i gang og gjorde en forskel.

Hvis du vil give den perfekte gave, er det derfor vigtigt, at du ligger dig i selen og skriver en god hilsen. Hvis gaven er til din kæreste, kan du forklare ham/hende, hvorfor du elsker vedkommende så højt. Hvis gaven derimod er til en konfirmation, vil et par dybe, lærerige linjer om, hvad der venter konfirmanden i fremtiden formentlig være givende og blive velmodtaget.

Atter engang kan du nok fornemme, at konteksten er vigtig.

Om FindEnKæreste.dk.

Siden 2017 har vi hjulpet mere end 150.000 danskere været forbi vores side. Vi vil også meget gerne hjælpe dig med at finde, pleje og vedligeholde eller måske bare blive klogere på kærligheden! kærligheden! Leder du efter den perfekte gave? Se herunder for inspiration:

https://findenkaereste.dk/gave-til-kaeresten/

Leder du efter små gaver til ham eller hende? Giv en sød lille personlig bog med kærlighedsbilleter og mærk en forskel. 

Story No. 9 personlig bog voksen, lav din egen bog til kæresten, personlig bog til kæresten, personlig bog til ham, personlig bog med navne, personlige bøger, personlig bog med bille, personlig gave til ham, personlig gave til hende, personlig gave til veninde, personlig gave til kæresten, kuponer til kæresten, gaven til ham du elsker, gaven til hende du elsker